2013-11-22 13:58:01• hírek • Kocsis Zoltán

Közel hatszáz abroncs árusítását függesztették fel

Az országos tematikának megfelelően a fagyálló folyadékok, a szélvédőtisztító folyadékok, valamint az abroncsok kereskedelmét ellenőrizték november első felében a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai. Összesen 18 gazdasági társaságot kontrolláltak városi és falusi környezetben, a bírságok összértéke 23.000 lej - ebből 10.000 az abroncsok, 13.000 lej pedig a fagyállók forgalmazása körüli szabálytalanságok miatt.

A hatóság közleménye szerint két kolozsvári és egy bukaresti kereskedés szatmári képviseleteinél, valamint öt szatmári üzletben találtak olyan Teli, Frico C, Vaico V60 és Hepu márkájú termékeket, amelyek címkéjén hiányos volt a román nyelvű fordítás. Bizonyos G12 és Aluprotect koncentrátumokról a „Káros!" figyelmeztetés hiányzott, míg Klare Winter szélvédőtisztító termékeken a javallott adagolás nem volt feltüntetve.

Egy voluntari (Ilfov megye) forgalmazó a kínai Jinyu márkájú abroncsainak gördülési felületeiről hiányzott a kötelező információs matrica, míg nyolc szatmári kereskedő Pirelli, Bridgestone és Michelin abroncsain a gyártó vagy az importőr adatai nem voltak feltüntetve. A szabálytalanságok miatt 580 abroncs forgalmazását ideiglenesen felfüggesztették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: